bel nu onze advieslijn 013 - 51 30 696 | volg ons op

Materialen

Wij plaatsen duurzaamheid en luxe voorop

Materialen

RMR Interieurbouw kiest voor eenheid in stijl. Wij werken alleen met de beste materialen die alleen de echte interieurarchitect voor u op maat kan inzetten.

Edelgefineerd plaatmateriaal

De platen zijn verkrijgbaar in vele houtsoorten, kwaliteiten, afmetingen en diktes. Er zijn meer dan 140 houtsoorten in fineer leverbaar. De meeste fineersoorten zijn verkrijgbaar in dosse (gevlamd) of kwartiers (gestreept). Hout is een natuurproduct en kan in kleur en structuur verschillen.

Leer en stof

Goed stoffeerwerk vereist materialenkennis en vakmanschap. Skai, echt leer, animal print, gemêleerd stof, al dan niet gecombineerd met veter of stikranden, gecapitonneerd of in ruiten gestikt: onze grote sortering maakt het mogelijk ieder ontwerp op unieke wijze te bekleden. We komen tegemoet aan uw individuele wensen en sluiten tot in de finesses aan bij uw interieur. Laat u inspireren door onze staalmappen en voorbeeldpanelen.

Lak

Vrijwel elk materiaal kunt u laten spuiten in de door u gewenste kleur en glansgraad. Van doodmat tot en met hoogglans, (was)beitsen en effectlakken. Het resultaat kan een verbluffend mooie uitwerking hebben op uw interieur. Zo zorgt beitswerk met natuureffectlak voor een puur, eerlijk karakter en geeft hoogglans moderne accenten. We kunnen u tal van variaties tonen en zijn u graag van dienst met vakkundig advies.

RVS

Met aluminium en roestvaststaal of rvs kun je alle kanten op. Ze laten zich mooi verwerken en zijn perfect af te werken in elke vorm die u maar wenst. Rvs en aluminium zijn onder meer toepasbaar in werkbladen, grepen, achterwanden en afzuigkappen, op maat gemaakt en tot in de finesses afgestemd op uw interieur. Soms is het noodzakelijk om staalconstructies te verwerken, zoals in een lange, zwevende tafel of in tors draaiende boekenwanden. Maar ook vrijzwevende hemels en schuifwanden zijn voorbeelden van onzichtbaar weggewerkt rvs. Naar aanleiding van uw tekeningen en wensen maken we graag een voorstel op maat.

Graniet

Door de eeuwen heen heeft graniet zijn waarde bewezen. Hoe mooi dit materiaal ook is afgewerkt, het blijft een puur en eerlijk natuurproduct. Gepolijst, gezoet, geïmpregneerd, mat, glans, al die bewerkingen geven deze robuuste natuursteen een volstrekt eigen karakter. Graniet is bovendien in vele kleuren leverbaar. En in combinatie met bijvoorbeeld gerilde of gebroken randen zijn de mogelijkheden zelfs oneindig. U vindt voorbeelden te over in onze inspiratieruimtes.

 

Glas

Glas is veelzijdig. Achter glas schuilt een wereld aan mogelijkheden. Spiegels, trappen, wanden, deuren, rugwanden achter keukens, kastfronten, tafel- en keukenbladen, vrijwel alles kan van glas worden gemaakt. Glas heeft een rustgevende uitstraling en draagt in elk interieur bij aan de gewenste sfeer. Geslepen of getint, helder of gematteerd, gehard of gelaagd, monumentenglas, glas-in-lood of gebrandschilderd glas: laat u inspireren door de vele soorten en stijlen.